Omgeving

Bed & breakfast Huys Bougheim is gevestigd in Beugen. In Beugen zelf zijn verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Zo vinden we nog enkele oude kunstschatten in de – na de oorlog prachtig gerestaureerde – parochiekerk (Maria ten Hemel Opneming).

De Martinus molen, een zogeheten beltmolen die in 1868 werd gebouwd, is een van de drie nog draaiende windmolens in de gemeente Boxmeer.

Vlakbij de dorpskern van Beugen ligt het 27 hectare grote natuurgebied De Vilt. Het is een oude Maasmeander, omzoomd door weilanden en bossen, waar het aangenaam wandelen en recreëren is. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan de natuurgebieden de Maasheggen en de Staatsbossen. Over de vele wandel- en fietspaden kunt u in alle rust van de natuur genieten.

De jachthaven is te vinden aan de nieuwe Maasarm tussen Beugen en Boxmeer.Rondom het oude Beugense Vrijthof (denaam Vrijthof duidt op een oude Germaanse offerplaats) staan verscheidene oude boerderijen, eveneens langs de wegen naar Rijkevoort en naar De Vilt. Herberg Het Posthuis ligt vlak naast Huys Bougheim en ontvangt u graag voor een heerlijke lunch of diner.